''Pasaule ir pārak brīnumaina, lai par to klusētu.'' /A. Grīvniece/

Sunday 8 March 2015

Diānas sindroms un dzeršanas paradumi

Starptautiskās Sieviešu dienas pārdomas sākšu ar domu, ka blogā vajadzētu ieviest jaunu sadaļu - sadzīves ainiņas jeb dīvainības Lielbritanijā. Te parāk bieži man uznāk vēlme sist pieri pret sienu.
Praktiski visa mana dzīve paiet darbā, tāpēc ļoti jāpiedomā pie tā ko gatavot līdzņemšanai un vai ar līdzpaņemto pietiks 12h darba dienai. Kolēģus bieži vien redzu vairāk kā savu  ģimeni. Un iet mums visādi - strīdamies, draudzējamies, vērpjam intrigas. Ja kādam izdodas mani pāris minūšu laikā izvest no pacietības, tad tā ir medmāsa Diāna. Ja man kāds no kolēģiem tiešām nepatīk, tad tā ir Diāna. Diānai mūždien līdzi visvisādas kārbiņas ar mājās gatavotiem ēdieniem, viņa nekad neēd bezmaksas pusdienas, nešņakarējas gar cepumtraukiem. Kolēģi baumoja, ka viņa jau gadiem ievēro kaut kādu mistisku diētu. Kolēģi man bieži lūdz: parādi kā Diāna kādu pieķer ar telefonu! Parādi kā viņa runā ar lielo Bosu! Parādi kā Diāna atver ledusskapi un izņem pusdienas! Jā, man tiešām izdodas atdarināt Diānas kustības, balsi, akcentu un pat to kā viņa iezveļas krēslā ar savām pusdienu kārbām. Bija smieklīgi līdz mūsu handymans (vīrs, kas visu salabo, ieskrūvē spuldzes) mani vēroja pie ledusskapja un paziņoja: "Tu tagad esi pārvērtusies par Diānu!" Sāku slepeni vērot Diānas ēšanas paradumus, ciešāk ieskatīties viņas pusdienās. Arī viņa ir uz Dikāna diētas!


Un te mana Dikāna diētas piramīda vienai darba dienai. Diānas stilā. Olbaltumu/dārzeņu diena. Piramīdas apakšā tomātu, gurķu salāti ar grieķu jogurtu. Lasis. Folijā ietīta auzu kliju - godži ogu galete. Uz galetes smērējamais mīkstais siers glabajas darbinieku ledusskapī. Tomāti - galetes izdekorēšanai. Un piramīdas virsotnē - fat free grieķu jogurts ar citronu garšu.

Kā jau iepriekš minēju - gandrīz nekad nejūtu slāpes, tāpēc darbā labi redzamā vietā nolieku ūdens pudeli. Tuvojas peldkostīmu sezona un vēl pāris kolēģi sākuši sekot manam piemēram un izmēģina jaunas diētas, uzturā lieto vairāk šķidrumu. Vakar vakarā kartīgi izpetīju ko un kā kurš dzer. Iezīmējās nacionalās īpatnības. Mēs, no bijušajām padomju teritorijām, spiežam uz ūdeni vai minerālūdeni, filipīnietēm patīk krāna ūdens. Jamaikietes uz darbu nāk ar termosiem - zāļu tējas vai dārzeņu/augļu sulas.Un tad angļi. Vakar vien saskaitīju 3 lielās Lucozade (nenormāli salds enerģijas dzēriens) pudeles, 1 bundža Red Bull, pudele ar nenosakāmas izcelsmes enerģijas dzērienu, kam paaugstināts taurīna līmenis, pāris pudeles ar saldu limonādi, darbinieku ledusskapī 2L Coca-cola un 6 bundžas Pepsi. Un pats labākais pašā vakara, kad glāzē ielēju savu gāzēto ūdeni. Kolēģis (anglis) sāka interesēties ko dzeru. Saku - ūdens. Viņš - nē, ūdens neburbuļo. Sākām pētīt pudeli kopā. Nosaukumā vārds ''Glen'''. Saku, ka tas skotu valodā nozīmē kalns, tātad tas ir avota ūdens, tikai karbonizēts, Viņš nekad par tādu neko nebija dzirdējis. Ielēju ūdens glāzi arī viņam. Esot labs. Jā, arī nekad iepriekš nebija dzēris minerālūdeni. Angļi vispār nedzer neko, kas nav pārsaldināts.


Dārgās dāmas, sveiciens Starptautiskaja sieviešu dienā! Sveicieni arī tām, kuras apgalvo, ka nesvin šos svētkus un puķes viņām nav nemaz vajadzīgas. Bet esiet lēdijas pat, kad maucat šņabi no kakliņa.

No comments:

Post a Comment